Diszciplínák határpontján

2019.02.26.
Diszciplínák határpontján

Szakdolgozatot írsz? OTDK-zol? Van egy jó kutatási témád? Szeretnéd magad kipróbálni tudományos közegben? Akkor itt a helyed a konferencián!

A Hallgatók Konferenciája (HaKon) „Diszciplínák határpontján" címmel konferenciát szervez 2019. április 16-án, melyre olyan alap-, mester-, osztatlan tanári, valamint doktori képzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várják, akik irodalomtudománnyal, kultúratudománnyal, nyelvtudománnyal, valamint ezek határterületeivel foglalkoznak. A jelentkezési határidő 2019. március 14. A szervezők a magyar nyelvű előadásokat a következő tudományterületekről várják: irodalomelmélet, filológia – textológia, irodalom és interpretáció, irodalom mint a kultúrák találkozási területe (pl. színháztudomány, fordítástudomány stb.), valamint nyelvelmélet és nyelvfilozófia, leíró nyelvészet és funkcionalitás, nyelvtudomány és alkalmazási lehetőségei.

A konferencia célkitűzése egyrészt az, hogy az egyes diszciplínákban elmélyülő hallgatók találkozhassanak az övékhez hasonló tematikájú kutatásokkal, és ezáltal termékeny tudományos diskurzus alakulhasson ki közöttük. Ugyanakkor a konferencia nem titkolt célja, hogy párbeszédet teremtsen az egyes tudományszakok között, hiszen a felsorolt területek számos ponton érintkezhetnek, találkozhatnak, így tehát a konferencia kitűnő alkalom lehet akár új kutatási szempontok felvetésére, megtalálására is.

Jelentkezni a diszciplinakhataran@gmail.com email-címen március 14-ig lehet egy 1500-2000 letütéses absztrakttal. A jelentkezéskor kérlek adjátok meg a következő adatokat: név, képzés formája, oktatási intézmény neve, az előadás címe. Az előadások 20 percesek, amelyet 10 perc vita követ. A konferencia szerkesztett és válogatott anyagából a szervezők konferenciakötet megjelentetését tervezik.

Facebookos elérés