Elindul a Klasszmagyar Műhely

2017.09.28.
Elindul a Klasszmagyar Műhely

Klasszmagyar Műhely

A műhely célja a klasszikus magyar irodalom iránt érdeklődők összekapcsolása, közös munkára, párbeszédre ösztönzés. Az alkalmak mindenki számára nyitottak, aki szeretne az adott témában elmélyedni. Fontosnak tartjuk, hogy az egyetemi klasszikus magyar irodalmi kurzusokon túl további szerzőkről, szövegekről essen szó, lehetőség nyíljon jobban elmélyedni egy adott témában. A műhelyben saját kutatási téma megvitatására is van lehetőség, ezáltal szemináriumi dolgozat, TDK, tanulmány, konferencia stb. munkafolyamatában meg lehet osztani a terveket, gondolatokat, azokról visszajelzést, további ötleteket szerezni. Ezért a műhelyben alapvetően kétféle alkalmak fordulnak elő: a félév tematikájához kapcsoló, adott műveket tárgyaló diskurzus, illetve egy tag által bemutatott kutatás megvitatása.

A műhelyhez bárki csatlakozhat. Ez jelenthet akár egyes alkalmakon való részvételt, valamint szorosabb, közös munkába való bekapcsolódást is. Érdeklődni, továbbtájékozódni lehet a műhelyvezetőknél és a facebook oldalon.

A 2017/2018 őszi félévének tematikája: Ismert arcok ismeretlenül a 19. század novellisztikájában – Vörösmartytól Cholnokyig

 

Műhelyvezetők: Fazekas Júlia (julcsi.fazekas93{KUKAC}gmail.com) és Santavecz Anita (santavecz.anita{KUKAC}freemail.hu)

A Műhely koordinátora: Vitekné Balogh Piroska

Helyszín: A/213-as terem

Közös email cím: klasszmagyarmuhely{KUKAC}gmail.com

Facebook: Klasszmagyar Műhely