Járványügyi intézkedések

IX/2021. sz. (XI. 19.) Dékáni Utasítás

a 2021/22-es tanév őszi félév folytatásáról 2021. november 22-től

  1. A járványügyi helyzet alakulására tekintettel 2021. november 22-től kezdődően a szorgalmi időszak végéig minden előadást hallgatói létszámtól függetlenül Neptun-integrált online platformon (Teams, Canvas, Moodle stb.) szükséges megtartani, kizárólag aszinkron formában. Az előadásokat rögzíteni szükséges és a vizsgaidőszak utolsó vizsgaalkalmáig a hallgatók számára hozzáférhetővé kell tenni. Az aszinkron online előadások elérhetőségét az érintett hallgatókkal Neptun üzenetben közölni szükséges. A Neptun-integrált platformok csoportjait szükség esetén az intézeti adminisztrátorok segítségével azonnal létre kell hozni, amennyiben ez eddig nem történt meg.

  2. A járványügyi helyzet alakulására tekintettel 2021. november 22-től visszavonásig az ELTE BTK szervezeti egységei nem tarthatnak olyan közösségi eseményeket, amelyek nem az oktatáshoz vagy kutatáshoz kapcsolódnak, így szükséges elhalasztani az év végi fogadásokat, ünnepségeket, karácsonyi rendezvényeket is.

  3. A meghirdetett konferenciák, workshopok, tudományos rendezvények esetében javasolt az online formára történő áttérés. Amennyiben ez nem megoldható, a rendezvények szakmai programjai a távolságtartás szabályainak és a járványügyi védelmi intézkedések betartásával további intézkedésig megtarthatók, ám tekintettel a kockázatokra, a rendezvényekhez kapcsolódó fogadásokat, kávészüneteket és egyéb közösségi eseményeket nem lehet megtartani.

  4. Doktori védések jelenléti vagy online formában szervezhetők, de a védéseket követő fogadásokat további intézkedésig nem lehet megtartani.

  5. Nyomatékosan felhívjuk mindenki figyelmét az ELTE JOKT mindenkori rendelkezéseinek betartására, a helyes maszkhasználatra, valamint koronavírusra utaló tünetek esetén az Egyetemtől való távolmaradásra.

Budapest, 2021. november 19.

Dr. Bartus Dávid s.k.

dékán

2021.11.19.