Kutatók Éjszakája 2023

Kutatók Éjszakája 2023

Az ELTE Bölcsészettudományi Kara idén is csatlakozik az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozathoz, melynek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése. Idén szeptember 29-30. az esemény időpontja.

Az elmúlt több mint tíz évben megszokhattuk, hogy szeptember utolsó pénteki napján Európa-szerte érdeklődők százezrei népesítik be a kutatóintézeteket, egyetemeket, könyvtárakat és múzeumokat, hogy a kutatók munkájával, a tudományos kutatás titokzatosnak tűnő világával ismerkedjenek. A hazánkban is egyre népszerűbb eseményt minden évben egyre nagyobb számú látogató élvezi, és egyre több intézmény nyitja meg kapuit.

Az ELTE BTK idén is színes kínálattal várja az érdeklődőket a Trefort-kertben, programjaink a Kutatók Éjszakája weboldalán böngészhetőek.

Az este során megnyitja kapuit az Esztétikai önismereti műhely és a Filozófiai Kávéház, kiderül, hol találkozott Barbie Buddhával, és bemutatkozik Misi, az AI által Vezérelt Robotkar Rajzművész is. A kalandvágyók betévedhetnek a nyelvészeti útvesztőbe, és velünk tarthatnak távoli tájakra vagy egyenesen a múltba, például a vaskorba vagy az ókori olympiai játékok színhelyére.

Facebook