Gratulálunk a felvett hallgatóknak!

2017.07.26.
Gratulálunk a felvett hallgatóknak!
Gratulálunk a magyar alapképzés; irodalom- és kultúratudomány, magyar nyelv és irodalom mesterképzésre; illetve a magyar szakos osztatlan tanárképzésekre sikeresen felvételiző hallgatóknak. Üdvözöljük Önöket az ELTE diákjai között, az alábbiakban összeszedtünk néhány tanácsot, amelyet a tanévkezdés előtti időszakra ajánlunk figyelmükbe.
  1. Először is, ha még nem tették, keressék meg és csatlakozzanak a Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet (MSzHÉK) által létrehozott és moderált szakos Facebook csoporthoz (alapképzésen, mesterképzésen). Itt a hallgatói érdekképviselet tagjai osztanak meg Önökkel elengedhetetlen információkat a szakos hallgatói életről (többek között a gólyatáborról) és az egyetemi tanulmányok megkezdéséhez szükséges tennivalókról (pl. beiratkozás). Ezután kövessék a Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet Facebook oldalát és a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet oldalát is, ezek szolgálnak majd a legközvetlenebb és leggyorsabb információs csatornákként tanulmányaik során.
  2. Győzödjenek meg róla, hogy az augusztusban esedékes beirakozásra minden szükség dokumetumuk rendelkezésre áll és arról, hogy személyesen vagy meghatalmazott útján jelen tudnak majd lenni.
  3. Ismerkedjenek meg az első félév végén esedékes irodalmi vizsgák olvasmánylistájával, hiszen ezek végigolvasását érdemes már a félév elején elkezdeni. Az olvasmánylistákat, és legfontosabb dokumentumokat szeptember végétől az éppen fejlesztés alatt álló szakos dokumentumtárban találják majd (Oktatás menüpont Alapképzés / Mesterképzés / Osztatlan tanárképzés Dokumentumtár). Az átmeneti időszakban minden fontos dokumentum ezen az oldalon érhető el: Legfontosabb dokumentumok. Az első félévben Az ókori irodalmak története tárgy ajánlott ezek közül.
  4. Ha bármilyen kérdésük lenne, keressék a szakos hallgatói képviselet tagjait és, ha tehetik, látogassanak el a kar gólyatáborába, hogy minél hamarabb kiépítsék az egyetemi életüket meghatározó kapcsolatokat.
  5. A SzHÉK minden szükséges segítséget meg fog adni Önöknek az egyetemi tanulmányaik megkezdéséhez, szeptember 4-től pedig az Intézeti titkárság is rendelkezésükre áll ügyfélfogadási időben az A épület 3. emeletén.

Bízunk benne, hogy a ELTE Bölcsészettudomanyi Karán töltött kettő, három vagy öt évük alatt szakmai tudás mellett életre szóló barátságokat kötnek, és felejthetetlen élményekkel gazdagodnak.