Visszanézhetők a Molnár Ferenc-konferencia előadásai

2021.05.03.
Visszanézhetők a Molnár Ferenc-konferencia előadásai
A konferencia két napja alatt az ELTE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet és a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet munkatársai mellett meghívott előadók – irodalom- és színháztörténészek, esztéták, valamint színházi rendezők – beszéltek Molnár Ferenc prózai és drámai munkásságáról, a molnári életmű különböző aspektusairól. 

Szó volt többek között Molnár korai és kései prózai munkáiról, a Pál utcai fiúkról, a regényekben megjelenő Budapest-képről, Molnár recepciójának és kanonizációjának problematikájáról, a színművek korabeli és kortárs színpadi bemutatóiról, Máté GáborMohácsi János és Szabó Máté részvételének köszönhetően pedig a Molnár-darabok rendezésének gyakorlati megközelítéséről is.

A konferencia részletes programja itt érhető el, a YouTube-videók alatt pedig az egyes előadások kezdési ideje is megtalálható, kattintható formában.

Az első nap (04. 14.) prezentációi itt tekinthetők meg:

A második nap (04. 15.) felvételei pedig az alábbi linken érhetők el:

Muntag Vince Kanonizáció biankóra. A drámaíró Molnár Ferenc alulértelmezettségének történeti okairól, következményeiről és a korrekció feltételeiről című előadása itt nézhető meg:

 

A borítókép forrása: Wikipedia.